skip to Main Content

NL -HSEQ & Compliance Manager (1,0fte)

Het is een interessante tijd om aan boord te komen van Evos Rotterdam! Naast onze core business, de opslag van bio-ethanol en methanol, hebben we ook een productiefaciliteit voor formaldehyde/paraformaldehyde en hexamine. Onze klanten vragen om een excellente en betrouwbare dienstverlening en wij zijn trots op de langjarige relaties met onze klanten.

We hebben onlangs een nieuwe eigenaar gekregen en dit brengt nieuwe kansen voor ons bedrijf. Met onze nieuwe eigenaar First State Investments willen we onze activiteiten verder uitbreiden en professionaliseren. Hierin werken we samen met de andere Evos-locaties. We werken met cruciale producten en zien de toekomst van ons bedrijf met veel vertrouwen tegemoet. Met ons team van professionals en onze resultaatgerichte en dienstverlenende aanpak zijn we klaar voor een volgende stap in deze ontwikkeling.

Wat ga je doen

In deze functie ben je degene die uiteindelijk verantwoordelijk is voor het voldoen aan wet- en regelgeving en een veilige werkomgeving (qua gezondheid en milieu). Je bent de spil en ondersteuning als het gaat om voldoen aan BRZO, Wabo, Arbeidsomstandigheden, REACH, EU ETS, MJA) maar ook veiligheids- en risicostudies (HAZOP, What-If, RI&E’s). Je adviseert medewerkers, leidinggevenden en management over de juiste toepassing van de verschillende wet- en regelgeving, risico’s en beheersmaatregelen, maar neemt ook initiatief en neemt actief deel aan veiligheidsstudies en verbeter- en verandertrajecten. Je bent het eerste aanspreekpunt voor QHSE, compliance en risicomanagement, inclusief ISO 9001, 14001, 45001, gevaarlijke stoffenbeleid, REACH (als producent) en vervoer gevaarlijke stoffen (ADR, ADN, RID). Je zorgt dat vergunningen actueel zijn en dat er aan wordt voldaan. Dit doe je samen met de VGMQ coordinator.  Daarnaast geef je leiding aan de VGMQ-coordinator en aan de beveiligers en functioneer je als Port Facility Securty Officer en weet je alles van ISPS.

Je organiseert en houdt toolbox meetings, je rapporteert op maandbasis aan het management en bent de driver achter de verschillende directiebeoordelingen en stakeholder analyses en naleven van het beleid. Vanuit de Evos groep zullen er SHEQ onderwerpen zijn waar je ondersteuning in gevraagd wordt (op ad-hoc basis of via de Sustainability committee)

In je functie zul je zitting nemen in het Management Team van Europoort en zal je rapporteren aan de Directie van Evos Rotterdam.

We regelen het goed voor je

We doen het voor elkaar en met elkaar en alles gebeurt in een gemoedelijke sfeer met veel collegialiteit. We spreken elkaar dus ook gewoon aan op zaken op een directe en professionele manier. Zo weten we wat we aan elkaar hebben en streven we naar verbetering.

En je krijgt:

 • Een aantrekkelijk salaris op basis van jouw kennis en ervaring;
 • Vakantietoeslag van 8%;
 • De optie om 6 extra verlofdagen per jaar te kopen, naast de 27 die je al krijgt (op basis van 40 uur per week);
 • Mogelijkheid tot deelname aan een collectieve zorgverzekering;
 • Een goede pensioenregeling;
 • Veel vrijheid. Neem je initiatief? Dat vinden we mooi.

Wat jij meebrengt

Een energieke en proactieve houding, waarbij je makkelijk verbinding maakt met de mensen om je heen en snel kunt schakelen tussen de diverse onderwerpen die op je af komen, dat heb jij in huis. En verder:

 • heb je minimaal een afgeronde technische HBO opleiding (bijv. Chemie, Procestechniek, Milieukunde);
 • ben je in bezit van een diploma HVK;
 • heb je minimaal 5 jaar management- en werkervaring in een productie omgeving (chemie of terminal omgeving is een pré);
 • heb je aantoonbaar actuele kennis van:
  • wet- en regelgeving (BRZO, Wabo, REACH, Arbo, ADR/ADN/RID);
  • ISO 9001, 14001, 45001, EU ETS en MJA;
  • werken met gevaarlijke stoffen (blootstelling), HAZOP’s, RI&E’s, EVD’s e.d.;
 • heb je aantoonbaar ervaring met interne audits;
 • vind je het leuk om in een omgeving te werken die in ontwikkeling is;
 • heb je uitstekende Nederlandse en goede Engelse communicatieve vaardigheden;
 • ben je accuraat, resultaatgericht, organisatiesensitief, flexibel;
 • ben je bereid om op termijn piketdienst te draaien.

Tijd voor actie

Als je wilt solliciteren stuur dan een e-mail met je cv (in engels) en motivatie naar Arjan Donatz, Operations Director, via arjan.donatz@evos.eu.

Onze sollicitatieprocedure ziet er zo uit: 1ste gesprek – Assessment – 2de gesprek.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet gewaardeerd