skip to Main Content

 Allround HR Manager 

 Evos is een internationaal bedrijf gespecialiseerd in de opslag van vloeibare energieproducten zoals (bio)brandstoffen en chemicaliën. Op dit moment hebben we vier terminals in Europa en zijn we met ongeveer 350 collega’s. Evos Amsterdam is afgesplitst van Koninklijke Vopak in oktober 2019 en heeft de ambitie om verder te groeien tot een leidend platform van energieopslag in Europa. We slaan cruciale energieproducten op en zien de energietransitie als een bron van nieuwe kansen voor ons bedrijf. 

Het is dus een interessante tijd om aan boord te komen bij Evos Amsterdam! Onze terminal is state-of-the-art en de absolute top van de internationale tankopslag-industrie. De terminal is sterk geautomatiseerd en heeft een professioneel en toegewijd team. We streven er voortdurend om de beste te zijn en blijven. Onze klanten vragen om een first-time-right uitvoering in combinatie met een zeer hoge doorvoersnelheid van de producten. 

Als een op zichzelf staande en groeigerichte organisatie willen we ons versterken en uitbreiden. Je hebt grote vrijheid om vorm te geven aan je functionele gebied en onze toekomst, met kansen om je carrière te versnellen. 

 Je rol als HR Manager 

 Je bent verantwoordelijk voor verdere inrichting en uitvoering van diverse HR systemen en processen. Je vervult daarin een zelfstandige rol: jij bent voor de organisatie het aanspreekpunt voor HR-zaken. Dit biedt veel kansen om een eigen invulling te geven aan je functie. Je bent een volwaardig gespreks- en sparringpartner voor het MT en lijnmanagers en een vraagbaak voor de medewerkers. 

Je zal je bezighouden met het HR-vakgebied in de volle breedte, zowel inhoudelijk als administratief. Hierbij kun je denken aan: 

 • De in-, door- en uitstroom van personeel; 
 • HR administratie; 
 • Arbeidsvoorwaarden (cao), performance management en verzuim; 
 • Planning en administratie van opleidingen/trainingen; 
 • Werving & Selectie van nieuwe collega’s; 
 • Het opbouwen en onderhouden van contacten met externe instanties; 
 • De optimalisatie van HR processen en het uitrollen van diverse HR projecten. 

Je bent hierin actief op operationeel en tactisch niveau, en bent eveneens verantwoordelijk voor de processen die zijn uitbesteed zoals onder meer de salarisverwerking, tijdregistratie, wagenparkbeheer en opleidingen, waarbij je zorg draagt voor een tijdige en juiste aanlevering van gegevens, duidelijke afspraken maakt en zorgt voor een goede aansturing. 

Daarnaast adviseer je bij diverse HR gerelateerde vraagstukken waarbij je voor complexe vraagstukken gebruik weet te maken van externe expertise. Ook ondersteun je de Managing Director bij het overleg met de Ondernemingsraad. Je rapporteert aan de Managing Director waardoor je snel en veel impact kan hebben in het bedrijf. 

Je standplaats is Amsterdam. Daarnaast werk je veel samen met de HR Officer van Evos Rotterdam. Beide professionals doen kennis op van HR-beleid en systemen op beide locaties. Je zal ongeveer 2-4 dagen per maand werkzaam zijn op locatie in Rotterdam. 

Namens Evos Amsterdam en Evos Rotterdam ben je onderdeel van de Evos Talent Committee, waarin de HR Managers van de verschillende internationale terminals vertegenwoordigd zijn. 

 Wat je meebrengt als HR Manager 

 Met jouw stevige communicatieve eigenschappen ben je een volwaardig en gelijkwaardig gesprekspartner. Vanwege jouw kennis en ervaring ben je in staat om mensen te verbinden en te overtuigen zonder daarbij de belangen van anderen uit het oog te verliezen. Verder beschik je over: 

 • Een afgeronde HBO/WO Bachelor bij voorkeur in de richting Human Resource Management. 
 • Werkervaring in een vergelijkbare zelfstandige HR-functie binnen een veranderende dynamische en hands-on organisatie. 
 • Up-to-date kennis van arbeidsrecht, sociale zekerheid en regelgeving op HR-gebied. 
 • Uitstekende kennis van en ervaring met diverse HR systemen als Youforce (Raet), Protime en Excel. 
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. 
 • Verder ben je: analytisch en cijfermatig sterk; je bent in staat om op basis van complexe informatie analyses te maken en voorstellen te doen. Je bent flexibel en pragmatisch ingesteld, en vindt het leuk om buiten je eigen werkgebied of werktijd bij te springen. Je bent een vlotte, energieke en stevige persoonlijkheid. 

Wij regelen het goed voor je 

Werken in een professionele omgeving met collega’s waarmee je kan lachen. En je krijgt: 

 • Een aantrekkelijk salaris op basis van 32-40 uur per week, afhankelijk van jouw kennis en ervaring. 
 • Een collectieve zorgverzekering, waarbij wij 50% van je nominale premie betalen. 
 • Een goede pensioenregeling. 
 • Een fijne werkomgeving met gemotiveerde en open medewerkers 
 • Veel vrijheid. Neem je initiatief? Dat vinden we mooi. 

Ben jij de enthousiaste en daadkrachtige HR professional waar we naar op zoek zijn? Dan is deze baan bij een groeiende organisatie die in beweging is echt iets voor jou! Je cv en korte motivatie kan je sturen naar Peep Boelrijk, HR Manager a.i. via peep.boelrijk@evos.eu. 

Onze sollicitatieprocedure ziet er zo uit: 1ste gesprek – Assessment – 2de gesprek.